Årets Svenska Matlitteratur 2015

Igår åkte jag och Eva från Isaberg förlag, som givit ut min och Ivanas bok Café Östergötland, till Kungliga biblioteket i Stockholm för att närvara vid prisutdelningen av Årets Svenska Matlitteratur 2015. Många böcker var nominerade i 36 olika kategorier inom mat och hälsa. Café Östergötland tillsammans med Småländska gårdsbutiker och caféer, Café Göteborg, Halländska gårdsbutiker och kaféer, och Café Uppland vann kategorin: Restaurangguider – På resa genom Sverige.

Motiveringen löd:

Med caféböckerna i handen hittar vi fram till trevliga, trendiga och klassiska caféer runt om i vårt land, från anrika arbetarfik till heta espressobarer och insuttna salonger. Alla männsikor bakom cafédisken delar med sig av sina godaste recept.

Att vi vunnit fick vi reda på i god tid innan prisutdelningen och jag tycker det är fantastiskt roligt att Ivanas och min bok fått den här utmärkelsen tillsammans med de andra böckerna. Ivana kunde tyvärr inte medverka under prisutdelningen, men jag var där och tog emot diplom från Carl-Jan Granqvist.

Efter prisutdelningen minglade vi bland författare, formgivare och fotografer. Jag fastnade vid Eva-Lott Långberg som varit med i Sveriges Mästerkock och bland annat givit ut boken Eva-Lotts kök som jag håller i min hand på bilden. Vi pratade om resan hur hennes bok blev till och hennes nära samarbete med fotografen Tina Stafren.

DSE_8044
DSE_8077
DSE_8042bws
DSE_8043

Posted by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.