Boken om Lanemo Konditori & Bageri

Som sommarprojekt har jag och Ivana (som jag gjort mina andra två böcker med) gjort den här boken! En bok om Linköpings äldsta konditori, bageri och café. Lanemo fyller 80 år i år och boken kom från tryckeriet i förra veckan. Jag har tagit alla nya bilder till boken, det är bilder på recept (tårtor, bullar, kakor mm), stamgäster, personal och mycket mer.

Omslagsbilden har en egen historia som förtjänar att uppmärksammas. Jag fick låna Majas trädgård i Sya för att ta den här bilden. Maja har en loppis i Sya som hon har öppen på somrarna och jag känner henne via Evaá (Hootchi Kootchi Home) som är en av stans bästa home stylister.

Min vän Elisabeth och jag åkte dit en sommardag med tre tårtor och ett tårtfat. Resten fick vi låna av Maja som öppnade upp hela sitt kök med koppar, textilier och fat för att jag skulle få en så bra bild som möjligt. Elisabeth hjälpte mig med uppläggning, färgkombinationer och idéer. Utan henne hade bilden inte blivit lika fin. Likaså med receptbilderna i boken. Det är en hel drös av recept där varje bakelse, brödbit, tårta och kaka ska se så aptitligt ut som möjligt. Det var en stor utmaning, men även här fick jag hjälp av Elisabeth och fick också låna porslin av inredningsbutiken 200 kvadrat i stan.

Här är resultatet! Texter skrivna av Ivana och bilder av mig. Den finns att köpa på Lanemo Konditori & Bageri på Västra Vägen 6 i Linköping. OM det är någon utomsocknes som är intresserad av att köpa boken kan man köpa den via mig för 250 kr inkl porto. Släng bara iväg ett mail till kontakt@dessisfoto.se så ordnar jag det! :)

Jag, syskonen Ola och Anna Lanemo, och Ivana.

Lanemo firar 80 år! Saxat från hemsidan:

Vi fyller 80 år!

Det firar vi hela vecka 48! Var 80:e kund får en överraskning, alla som handlar på lördagen får en överraskning, 10% rabatt på alla ordinarie priser, 149 kr för vår bok- Lanemo Konditori, en del av Linköpings cafékulturhistoria (lanseras i mitten av november, Gunnar Elfström har skrivit ett kapitel).

På lördagen bjuder Ola och Anna på glögg och pepparkaka mellan kl 10-14.

Varmt välkomna!!

Posted by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.