En helg i Malmö

Vi körde ner till Malmö i fredags strax efter kl 13 och kom fram ca 5 timmar senare, vad långt det är ändå!

Vi hade bokat hotell på Duxiana ett par veckor innan jul och bokat bord på Kockeriet, Tareq Taylors restaurang ni vet. HUR kan man inte älska den människan? Han myser runt i Trädgårdstider och tog hem titeln i Mästerkocken nu senast.

I lördags tog vi en lång sovmorgon och tog en sväng på stan. Vi hoppade in i alla möjliga butiker. Bland annat Mani Vintage som jag hade kollat upp innan. Vi har inga vintage-butiker i Linköping så att gå runt i den lilla butiken med gamla klänningar, paljetter och glänsande skor var en upplevelse för sig.

Jag kom därifrån med ett par örhängen i Art déco-stil i silver. Med clips och allt! (man hade tyligen inte hål i öronen på den tiden).

Andra butiker vi besökte var Grandpa, AbSmåland, Svenssons i Lammhult, Marimekko, Science Fiction-bokhandeln och en kort tur in på Triangeln där Fredrik köpte kallingar på MQ. Och så fikade vi på Hollandia som är Malmös äldsta konditori där disken med bakverk var överfylld med bakelser och kakor.

I lördagskväll var vi på Kockeriet och åt sjurätters. Varenda rätt var en fröjd och efter några timmar kände jag stelheten i benen när jag reste mig haha! :)

Posted by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.