Före & Efter: Blomster i Stegeborg

Originalbilden i sig tycker jag är vacker, men ibland är det roligt att leka med färger och nyanser för att få till lite magi i ett fotografi. Den här bilden har jag redigerat i Camera Raw.

Några tips för att få mer mustiga naturfotografier är att experimentera med vitbalans, split toning och olika nyanser (hue under fliken HSL/grayscale). Lätt vinjettering gör också att blicken sugs in till mitten av bilden.

Jag har också använt mig av patch tool för att få bort den lilla suddiga blomman längst ner i kanten på bilden eftersom jag tyckte att den tog bort lite av fokuset från de andra blommorna.Split toning i Camera Raw. Drag i reglagen och se vad som händer!

Posted by

One Comment on “Före & Efter: Blomster i Stegeborg”

  1. Svar: Jomen visst är hon söt :) Kan inte annat än o hålla med :P

    Vad kul att du växt upp i Ryd, jag flyttade hit för 1½ år sen ungefär och jag trivs jättebra :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.