Sofia & Alexander, Bröllop i Mem 28 sep 2019

Sofia har jag känt sedan jag gick i gymnasiet. Jag hade en lite trasslig skolgång med besvär att veta vad jag ville. Därför bytte jag linje två gånger och gick gymnasiet i totalt 5 år istället för tre. På den linje jag slutligen tog studenten från träffade jag Sofia. Hon var en av tre tjejer som gick i den teknikklass jag började i. Sofia är riktigt klipsk och hon hjälpte ofta mig att råplugga innan proven i skolan. Efter studenten 2006 träffade hon sin Alexander och de bodde ihop i Linköping i några år medan de pluggade vid Linköpings Universitet. De flyttade sedermera till Stockholm där de bor idag.

En dag skrev Sofia till mig på messenger att hon och Alex skulle gifta sig och frågade om jag ville vara deras bröllopsfotograf. OM jag ville?! Jäkla dum fråga.. ;) Så de besökte mig i min nya lägenhet inne i Linköping och vi satt och pratade en varm sommardag på balkongen och smaskade på blåbärspaj som min Fredrik bakat. Vi tog ikapp allt som hänt sedan sist och pratade bröllop såklart. Kanalmagasinet i Mem var bokat och klart!

Så kom den sista lördagen i september och hösten kändes påfallande nära. Bladen på träden hade redan börjat skifta och det hade blivit lite kyligare i luften även om jag inte behövde ha extra tröja eller jacka när jag fotade.

Porträtten tog vi i ett nafs. 1,5 timme känns nästan alltid som en kvart. Jag glömmer bort tid och rum när jag fotograferar. Antar att det är det som kallas flow. Vigseln hölls sedan i Furingstad Kyrka. Så vackert!

För några helger sedan åkte jag upp till Stockholm för att hälsa på dem och de berättade om sin smekmånad i Wien. Jag är väldigt glad att ha Sofia och Alex som vänner! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.