Stenknäck på promenaden

Min sambo Fredrik och jag tog en fotopromenad runt där vi bor och vid Kaserngatan såg vi en liten pippi på backen och ett par som stod bredvid den.

Den här fågelarten hade jag inte sett förut men slog genast upp den i fågelboken när jag kom hem. Stenknäck heter fågeln och hade hittats mitt på bilvägen när paret som åkandes i sin bil. De hade genast stannat till och räddat den från att ha blivit påkörd. Vi flyttade den till skuggan så att den hade chans att återhämta sig från det den nu hade råkat ut för.

Ett par timmar senare gick jag och Fredrik förbi och skulle se om den var kvar, men den hade flytt sin kos.

DSC_0739

Posted by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.